Tüm Ürünler Peşin Fiyatına 3 Taksit!
Tüm Ürünlerde Ücretsiz Kargo!
Tüm Ürünler Peşin Fiyatına 3 Taksit!
Tüm Ürünlerde Ücretsiz Kargo!
Oyuncu Koltuğu Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Oyuncu Koltuğu Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Oyuncu Koltuğu Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ofislerde, ev ortamlarında ve günlük alanlarda yani hayatımızın büyük bir kısmında, vaktimizi bilgisayar başında geçirmekteyiz. Bilgisayar başında geçen vakitler diğer yıllara oranla oldukça fazla artış göstermektedir. Çünkü teknolojinin gelişmesi ile işler daha pratik bir şekilde yapılırken, birçok farklı alanlara da olanak sağlanmaktadır. Özellikle son yıllarda oyun alanında yapılan değişimler ve gelişmeler sayesinde, oyun oynayan kişilerin bilgisayar başında geçirdikleri sürede artış göstermiştir. Bilgisayar başında geçirilen uzun saatlerin sonucunda ise belde, boyunda, sırt kısımlarında ve kollarda ağrılar meydana gelir. Kısacası tüm vücudumuz gün boyu koltuk üzerinde oturmaktan yorulmaktadır. Bu ağrıların en temel sebebi kalitesiz ve insan vücuduna uygun olmayan koltuk modellerinden kaynaklanmaktadır. Ayrıca kullanılan koltukların birçoğu ergonomik yapılara sahip değildir. Bu durumda ağrı oluşumlarında büyük rol oynamaktadır. Kalitesiz koltuk kullanımları ayrıca kamburluk gibi vücut sağlığını bozan durumlara da etki etmektedir. Bilgisayar başında oyun oynayan kişilerin vücut sağlık kalitesini yükseltmek adına kullanımı yapılan bir ürün bulunmaktadır. Bu ürün Oyuncu Koltuğudur.

Oyuncu Koltuğu bilgisayar başında uzun saatler kaliteli ve keyifli bir şekilde çalışabilmesi için kullanılan koltuk modelidir. Oyuncu koltuğu ilk olarak gamer yani oyun oynayan kişiler için üretilmeye başlanmıştır. Konforlu, ergonomik ve insan vücut yapısına uygun özellikleri sayesinde, ofis ortamlarında da kullanılır bir hale gelmiştir. Oyuncu koltukları birçok alanda kendine rahatlıkla yer bulmuştur. Çünkü vücut yapısına uygun şekilde üretilmesinin yanı sıra, diğer koltukların sunamadığı birçok özelliği kullanıcılara sağlamaktadır. Oyuncu koltuğu talepleri gün geçtikçe daha da artış göstermektedir. Oyuncu koltukları alımlarında artışın yükselmesinden dolayı akıllara “Oyuncu Koltuğu Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nedir?” sorusu gelmektedir. Sizlerin aklında olan bu soruyu bugünkü blog içeriğimizde detaylı bir şekilde cevaplandıracağız. Hazırsanız sizlere Oyuncu Koltuğu alımlarınızda nelere dikkat etmeniz gerektiğini aktaralım.

Oyuncu Koltuğu Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Oyuncu koltuğu alımları sırasında dikkat edilmesi gereken ürünler arasındadır. Çünkü oyuncu koltukları uzun süreler kullanılacak bir ürün olmasına ek olarak, diğer koltuk modellerine göre daha pahalıdır. Bundan dolayı da paranızın boşa gitmemesi için doğru bir Oyuncu Koltuğu seçimi yapmanız gerekmektedir. Oyuncu koltuğu alımlarında dikkat edilmesi gerekenler kişiden kişiye göre değişiklik göstermektedir. Çünkü her kullanıcının oyuncu koltuğundan beklentisi ve istekleri farklıdır. Ama biz sizlere genel olarak oyuncu koltuğu alımlarında nelere dikkat etmeniz gerektiğinden bahsedeceğiz. Oyuncu koltuğu alınırken dikkat edilmesi gerekenler şu şekildedir;

  • Oyuncu koltuğu alımlarında tercihler kişisel olsa da ilk dikkat etmeniz gereken ergonomik yapıdır. Oyuncu koltuğunun ergonomik yapısı sayesinde uzun saatler ağrısız kullanım imkanları sağlanmaktadır. Ama ergonomik olmayan oyuncu koltuğu veya başka bir model tercih edilir ise, yine vücudunuzda kullanımda ağrılar meydana gelir.
  • Oyuncu koltukları alımlarında mekanizma yapısına ve kalitesine de dikkat edilmelidir. Çünkü oyuncu koltuklarında kullanılan mekanizmalar temel olarak koltuğu geri yatırma görevini görmektedir. Mekanizması sağlam ve kaliteli olan oyuncu koltuklarında, koltuğun geri yatması güvenli şekilde yapılır. Geri yatırılan koltuk sayesinde işlerinize ya da oyununuza konforlu bir ara verebilirsiniz.
  • Oyuncu koltuklarında diğer dikkat edilmesi gereken bir unsur ise, koltuğun ayak kısımlarıdır. Metal yapıda olması önemlidir. Çünkü metal ayak yapısına sahip olan oyuncu koltukları hem sağlam olur hem de uzun süreli kullanımları yapılmaktadır. 
  • Ev ortamlarında kullanım için alınacak oyuncu koltuklarının ayak kısımlarının parke çizme özelliğe sahip olup olmadığına dikkat etmelisiniz.
  • Oyuncu koltuğunun yüksekliği ayarlanabilir yapıda olmalıdır. Oyuncu koltuklarının kullanımı sırasında doğru bir duruş pozisyonu alınabilmesi için, yüksekliğinin ayarlanması gerekmektedir.
  • Oyuncu koltuklarının kol kısımlarının hem ergonomik hem de ayarlanabilir yapıda olmasına dikkat edin. Bu 2 özellik sayesinde kolunuz kullanım sırasında rahat etmesinin yanı sıra, masaya uygun kol yüksekliği de ayarlanabilmektedir.
  • Oyuncu koltuklarında bulunan destek yastıkları çıkarılabilir yapıda olmalıdır. Bu sayede kullanımı istenmediği zaman çıkarılması kolaylıkla yapılır.
  • Son olarak ise oyuncu koltuğu ayarlanabilir yapıda 360 derece dönebilen özelliğe sahip olmalıdır.

Oyuncu koltuğu alımlarında dikkat etmeniz gereken en temel unsurlar yukarıda sizlere açıkladığımız gibi olmaktadır. Ama oyuncu koltuğu alımlarında kişisel tercihlerin de oldukça önemi vardır. Bu yüzden kişisel alımlar sırasında kendiniz için göz önünde bulundurmanız gereken daha farklı unsurlar bulunmaktadır. Bu unsurların neler olduğuna gelin yakından bakalım.

Kişisel Oyuncu Koltuğu Alımlarında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Ev ortamlarında kullanımı yapılacak olan oyuncu koltuklarında kişiler kendilerine, zevklerine ve isteklerine göre alımlar yapmaktadır. Tabi kişisel olarak alınacak olan oyuncu koltuklarında da alıcılar tarafından dikkat edilmesi gereken önemli unsurlar vardır. Kişisel oyuncu koltuğu alımlarınızda dikkat etmeniz gereken unsurlar aşağıdaki gibidir;

  • Oyuncu koltuklarının ölçüleri ve koltuk derinliği bazı modelleri arasında değişiklik göstermektedir. Alımını yapacağınız oyuncu koltuğunun ölçülerinin vücuda uygun olmasına dikkat etmelisiniz. Çünkü vücudunuza büyük gelen ölçülere sahip oyuncu koltuğu kullanımlarınız sırasında, kendinizi konforlu yerine rahatsız hissedersiniz.
  • Oyuncu koltuğu alımından önce istediğiniz özellikleri, fonksiyonları ve renk tonlarını belirlemelisiniz. Bu sayede kendi isteğinize en uygun veya en yakın olan oyuncu koltuğu modelini kolay bir şekilde bulursunuz.
  • Evinizde oyun oynamak için kurduğunuz odanıza uygun olan renk tonuna sahip oyuncu koltuğu seçimi yapmanız, kurduğunuz ortamın bütünlüğünü sağlamak açısından önemlidir.
  • Kişisel Oyuncu koltuğu alımlarında dikkat etmeniz son durum ise bütçenizdir. Oyuncu koltukları kendi içerisinde farklı fiyatlardan satılan ürünlerdir. Bunun sebebi birçok farklı modeli olmasından kaynaklanmaktadır. Oyuncu koltuğu için kendi bütçenizi belirlemeniz durumlarında arama seçeneklerinizi biraz da olsa daraltılmış olursunuz.

Kişisel oyuncu koltuğu alımlarınızda yukarıda sizlere belirttiğimiz maddeleri temel almanız durumlarında, kendiniz için en iyi model oyuncu koltuğunu almanızın yanı sıra koltuk kullanımınızdan en iyi verimi alırsınız.

Oyuncu koltuğu kullanımları en çok oyuncular ve yayıncılar tarafından yapılmaktadır. Ama ergonomik yapıları ve şık dizaynları ile birçok firma ve işletme tarafından da tercih edilmektedir. Ofis ortamları için tercih edilmesinden dolayı, oyuncu koltuklarının ofis ortamları için uygun olan modelleri yapılmaya başlanmıştır. Kişisel oyuncu koltuğu alımlarında dikkat edilmesi gereken unsurlar olduğu gibi, ofis ortamlarında kullanılacak olan oyuncu koltukları alımlarında da dikkat edilmesi gereken durumlar vardır. Ofis ortamları için kullanılacak olan oyuncu koltuğu alımlarında nelere dikkat etmeniz gerektiğini açıklayalım.

Ofis Ortamlarında Kullanılacak Oyuncu Koltuğu Alımlarında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

  • Ofisler kullanım için alınacak olan oyuncu koltukları, ofis ortamlarına uygun olan dizaynda seçilmelidir. Parlak ya da cart renk tonlarına sahip oyuncu koltuğu kullanımları ofis ortamları için uygun değildir.
  • Oyuncu koltukları alımlarında ofisler için üretimleri yapılan koltuk modelleri arasından seçim yapılmalıdır. Çünkü bu koltuk modelleri yapısal ve görünüş olarak çalışma alanlarına uygundur.
  • Ofis ortamlarında kullanılacak olan oyuncu koltuklarının alımlarında renk tonlarına dikkat edilmelidir. Ofisler için en uygun renkler koyu tonlar ve soft renk tonlarına sahip oyuncu koltuklarıdır.
  • Farklı model ve çeşitleri sunabiliyor olmalıdır.
  • Alımı yapılacak olan oyuncu koltuklarının ofislerde kullanım için ergonomik ve konforlu yapıyı sağladığından emin olunmalıdır. Çünkü ofislerde koltuk kullanımları sabahtan akşama kadar yapılmalıdır. Çalışanların vücutlarında ağrılar olmaması için de ergonomik yapılı oyuncu koltukları tercih edilmelidir.
  • Yaz aylarında havaların ısınması ile ofis ortamlarında çalışmak zor hale gelmektedir. Koltuklarda terlemeden ve rahat çalışabilmek adına oyuncu koltuklarının, terletmeyen kumaş yapısına sahip modelleri tercih edilmelidir. Terletmeyen ya da fileli kumaş yapısı olan oyuncu koltukları ofis ortamlarında kullanım için uygundur.

Ofislerde ve çalışma ortamlarında kullanılacak oyuncu koltuklarının alımlarında önce dikkat edilmesi gerekenler, yukarıda sizlere belirttiğiniz listede yer almaktadır. Ofis içerisinde işleri verimli ve ağrı hissetmeden yapabilmek için, en uygun oyuncu koltuğu modeli alımı yapılmalıdır. Ev ortamlarında ve ofis ortamlarında ihtiyacınız olan oyuncu koltuklarını Ofisel firması olarak sizlere sağlamaktayız. Kendimizin üretimi olan XPrime Oyuncu Koltuklarının birçok modeli bulunmaktadır. XPrime Oyuncu Koltuklarımız ev ortamlarında ve ofis ortamlarında kullanılacak görünüme ve özelliğe sahiptir. Ergonomik yapıları ile işlerini hız kesmeden yapabilir ve oyunlarınıza vücudunuzda ağrı hissetmeden kesintisiz bir şekilde devam edebilirsiniz. Sizde kendinize bir XPrime Oyuncu Koltuğu almak istiyorsanız Ofisel web sitemizi ziyaret etmeniz yeterli olacaktır.

Oyuncu koltuğu çeşitli alanlarda rahatlıkla kullanımı yapılan bir üründür. Alımları sırasında dikkat edilmesi gereken unsurlara önem verdiğiniz kadar, hangi özelliklere sahip olduğuna  da önem vermeniz önemlidir. Oyuncu koltukları modelleri arasında farklı özellik ve sistem yapısına sahip olan bir üründür. Ama bu koltuk modellerinin temel olarak sunduğu aynı özellikler vardır. Oyuncu koltuklarında dikkat etmeniz gereken özelliklerin neler olduğundan ve bu özelliklerin kullanım sırasında ne işe yaradığını sizlere anlatalım.

Oyuncu Koltuğu Alımından Önce Dikkat Edilecek Özellikler Nelerdir? Hangi Özelliklerin Olması Gerekir? 

Oyuncu Koltuğu alımlarında koltukların özelliklerine dikkat edilmesi önemlidir. Çünkü oyuncu koltuklarının özellikleri, kullanım sırasında oldukça önemlidir. Kullanımları kolaylaştıran ve rahat etmenizi sağlayan birçok özelliğe sahiptir. Oyuncu koltuğunu hangi alanda kullacak iseniz ona uygun modeli ve özelliklere sahip olanı seçmelisiniz. Oyuncu Koltuklarında olması gereken özellikler ve alımları sırasında dikkat etmeniz gereken özellikler vardır. O özellikler ise şu şekildedir;

  • Şık ve modern tasarımı olması da önemli özellikleri arasında yer almaktadır. Dış yüzeyinde kullanılan kaplama (deri gibi) veya kumaşın kaliteli yapısı vardır. Oyunc koltuklarında kullanılan kumaşlar 1. kaliteye sahiptir. 
  • Oturma kısımlarında kullanılan süngerin dökme veya kaliteli bir sünger modeli olmasına dikkat edilmelidir. Dökme ve yüksek yoğunluğa sahip olan sünger yapılar sayesinde, oyuncu koltukları uzun kullanımlardan sonra bile sünger ilk haline geri dönen özelliğe sahiptir.
  • Oyuncu koltukları kesinlikle ergonomik bir yapıda olmalıdır.
  • Farklı model, renk, özellik ve tasarım seçeneklerini sunabiliyor olmalıdır. 
  • Oyuncu koltuklarının sırt kısımları belli bir açıya kadar geriye yatabilmelidir. Bu açı ise 150 - 180 derece arasında değişiklik göstermektedir.
  • Kaliteli bir gövde ve tekerlek sistemlerine sahiptir. Uzun ömürlü ve sağlam kullanımları yapılmaktadır.
  • Kaliteli ve sağlam bir amortisör sisteminin olmasına dikkat edilmelidir. Oyuncu koltuklarında en çok Class amortisör sistemleri kullanılır. Bu amortisör sistemi ise Avrupa standartlarında olan bir malzemedir. Kullanımı yapılan bu malzeme sayesinde oyuncu koltukları uzun yıllar kullanılır.
  • Oyuncu Koltuklarını diğer koltuk modellerinden ayıran birçok farklı özellik bulunmaktadır. Bu özelliklerden önemli olanlardan bir tanesi ise, geriye yatma dereceleri ve farklı yükseklik ayarları. Oyuncu koltuğu alımlarında bu 2 unsurun kesinlikle modellerde olduğundan emin olmalısınız. Çünkü Oyuncu Koltuklarının geriye yatabilen özelliği, 360 derecede etrafında dönebilen ve farklı yükseklik ayarlarının rahatlıkla yapılması, koltuğun konfor ve kullanımları açısından önem arz etmektedir. 
  • Baş ve bel kısımlarında kullanım için ekstra yastık destek sağlamalıdır. Bu yastıklar bel ve boyun bölgelerini rahat ettirebilecek özelliğe sahiptir.
  • Deri kaplama ise çatlamalara ve yırtılmalara dayanıklı özelliğe sahiptir.
  • Oyuncu koltuklarının kolçak yani kol kısımları yumuşak ve rahat yapıda olan özellikleri vardır.

Oyuncu koltuklarında bulunan bu özellikler sayesinde, kendisini diğer koltuk modellerinden ayırır ve ön plana çıkmasına olanak sağlamaktadır. Oyuncu koltuklarının özellikler sayesinde kaliteli, kullanışlı ve konforlu bir yapıya sahip olmasına imkan sağlar. Oyuncu koltukları alımlarınızda koltuklarda yukarıda bahsettiğimiz özelliklerin olmasına dikkat edin. Bu özelliklerin hepsini ve çok daha fazlasını XPrime Oyuncu Koltuklarımız siz kullanıcılara sağlamaktadır. XPrime Oyuncu Koltuklarımızın yapımlarında sizlerin konforu ve isteklerini göz önünde bulundurarak yapmaktayız. Web sitemizi ziyaret ederek birbirlerinden farklı özellikte ve modele sahip olan XPrime Oyuncu Koltuklarımıza erişebilirsiniz.

Oyuncu Koltuğu Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Durumlar Hakkında Merak Edilen Sorular ve Cevapları

Oyuncu Koltuğu Alımında Neye Dikkat Edilmektedir?

Oyuncu koltuğu alımlarınızda koltuğun sağlamlığına, fonksiyonel yapılarına, garanti süresi olmasına ve ergonomik yapıda olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Ayrıca oyuncu koltuğu alımlarınızda isteklerinize uygun modeli seçmeyi ihmal etmeyin.

Oyuncu Koltuğunu Kimler Alır?

Oyuncu koltuğu gamerlar, e-sporcular ve yayıncılar tarafından alınan koltuk modelidir. Ergonomik yapıları ile oyuncu koltukları artık ofis ortamlarında da aktif olarak kullanılmaktadır.

Oyuncu Koltuğunun Çeşitli Modelleri Var Mıdır?

Evet vardır. Oyuncu koltukları birçok alanda kullanılan bir ürün olduğundan, 1 ‘den fazla modeli bulunmaktadır. Bu oyuncu koltuğu modelleri her alanda kullanıma uygun yapıdadır.