Tüm Ürünler Peşin Fiyatına 3 Taksit!
Tüm Ürünlerde Ücretsiz Kargo!
Tüm Ürünler Peşin Fiyatına 3 Taksit!
Tüm Ürünlerde Ücretsiz Kargo!
Oyuncu Koltuğu Nedir?

Oyuncu Koltuğu Nedir?

Oyuncu Koltuğu Nedir?

Günümüze baktığımız zaman özellikle de son yıllarda gelişen teknoloji ve grafikler ile bilgisayar başında geçirilen sürelerin artmaya başladığını görmekteyiz. Özellikle de bu durum bilgisayarda oynan oyunlar için geçerlidir. Bilgisayar oyunlarına yapılan yeni grafik özellikler, kaliteli oyun hikayeleri ve online ortamlarda oynanan oyunlar sayesinde, bilgisayar başında geçirilen süreler iyice uzamıştır. Bilgisayar başında online olarak oynanan oyunlarda bölüm atlamaya veya belirli bir saat sorunu olmadığından dolayı, oldukça uzun süreler oynanmaktadır. Ayrıca son dönemlerde oyun oynarken internet platformları (Twitch yayını gibi) üzerinden açılan yayınlar sayesinde de bilgisayar kullanımının süreleri uzamıştır.

Bilgisayar başında oynan online oyunlar, tekli moda sahip veya multiplayer olarak oynan oyunlardan kaynaklı olarak uzun süreler kullanımı yapılmaktadır. Tabi oyuncular ise uzun süreli bilgisayar kullandıklarından dolayı, kendilerine rahatı ve konforu sağlayacak koltuk modeli aramaktadır. Oyuncuların bu ihtiyacını ve isteğini karşılayabilmek adına da Oyuncu Koltuğu üretimleri yapılmaya başlanmıştır. Hemen hemen bilgisayar başında uzun süreler boyunca oyun oynayan her oyuncunun tercihi Oyuncu Koltuğu modelidir. Peki bu kadar popüler olan ve kullanımı yapılan bu ürün akıllara “Oyuncu Koltuğu Nedir?” sorusunu getirmektedir. Bugün bu yazımızda sizlere Oyuncu Koltuğunun ne olduğunu ve neden bu kadar çok tercih edildiğini sizlere anlatacağız.

Oyuncu Koltuğu temel olarak vücut yapısına ve iskelet sistemine uygun olacak bir yapıda üretilen koltuklar olarak bilinmektedir. Oyuncu Koltukları üretimler yapılırken temel amaç ise, uzun saatler bilgisayar kullanan kişilerin vücutlarında ağrı hissetmeden ve konforlu bir şekilde kullanımının yapılabilmesini sağlamaktır. Oyuncu Koltuklarını kesinlikle diğer çalışma koltukları ile kıyaslanmaması gereken bir üründür. Çünkü normal çalışma koltukları uzun süreli kullanımlarda vücutlarınızda ağrı oluşmasına sebep olmaktadır. Ama Oyuncu Koltukları kullanımı yapısı ve içeriği gereği böyle durumlara izin vermemektedir. Ayrıca Oyuncu Koltukları farklı fiziksel özelliklere ve yapıya sahiptir. Mesela daha kaliteli amortisör sitemine, yumuşak kol yapısına ve ergonomik bir içeriğe sahiptir. Ayrıca Oyuncu Koltukları şık bir tasarıma da sahiptir. Böylece kullanımı yapılan her alana şık ve ayrı bir hava katmaktadır. 

Oyuncu Koltuğu Kullanımı Neden Yapılır?

Oyuncu Koltuklarının yapımında ve tercih edilmesindeki en büyük sebeplerden biri vücut ve beden sağlığına uygun olarak tasarlanmış olmasıdır. İnsan vücudu ön planda tutularak dizayn edilen ve üretilen Oyuncu Koltukları uzun saatler boyunca rahat bir şekilde kullanılmaktadır. Günlük hayatta ve iş ortamlarında kullanılan koltuk modelleri en fazla 4 – 7 saat kadar ağrı olmadan oturabilmenize olana sağlar. Ama Oyuncu Koltukları kullanımında ise bu süre neredeyse 2 katına çıkmaktadır. Bundan dolayı da birçok alanda Oyuncu Koltuğu kullanımı tercih edilmektedir. Oyuncu Koltuklarının üretimleri sırasında uzmanlardan yardım alınmaktadır. Böylece kullanım sırasında oluşabilecek vücut ağrılarından ve duruş bozukluklarının önüne geçilmesine olanak sağlanmıştır.

Oyuncu Koltuğu ve Ofis Koltuklarının Arasındaki Fark Nedir?

Oyuncu Koltukları ve ofis koltuklarını ayıran en temel özellik, Oyuncu Koltuklarının sizlere sunmuş olduğu konforlu yapıdır. Ofis koltuklarının üretimleri sırasında ergonomik yapı ve konfor pek fazla ön planda tutulmamaktadır. Bu sebepten dolayı da belli bir süre sonra vücutta ağrılar hissedilmeye başlanmaktadır. Oyuncu Koltukları ise tamamıyla kullanıcıların vücut sağlığı ve konforu ön planda tutularak üretilmektedir. Bundan dolayı da hem ergonomik yapıda olurlar hem de uzun süreler boyunca rahat bir kullanım sağlamaktadır. Yapısal olarak da bu 2 koltuk türü birbirinden farklı olmaktadır. Ofis koltuklarının pek fazla renk seçeneği bulunmamaktadır. Ama Oyuncu Koltukları farklı renk tonlarına ve modellerine sahip olarak üretilmektedir. Kullanımın yapılan alanlara daha renkli bir hava katmaktadır. Kısacası Oyuncu Koltuğu ve ofis koltuklarını ayıran en temel fark ergonomik yapıdır. Bundan dolayı da ofis ortamların da bile bazı Oyuncu Koltuklarının modelleri tercih edilmektedir.

Oyuncu Koltuğu Kullanımı Şart Mıdır?

Oyuncu Koltuğu kullanımı belirli alanlarda daha çok ön plana çıkmaktadır. Mesela ofis ortamlarında kullanımı yapılsa da zorunlu bir seçenek değildir. Ama bilgisayar başında çok uzun süreler geçiriyor iseniz Oyuncu Koltuğu alımı yapmanız sizler için daha iyi olacaktır. Oyuncu Koltukları gamer olan kişiler tarafından, uzun süre bilgisayar kullanımı yapan kişiler ve Twitch platformu üzerinden yayın açan kişiler tarafından tek tercih olarak seçilmektedir. Çünkü bu kişiler oldukça uzun süreler boyu bilgisayar başından durmaktadır. Bundan dolayı da kullanacakları koltukların oldukça rahat, konforlu ve ergonomik olması son derece önemlidir. Oyuncu Koltukları ve modelleri de bu özellikleri sunabilmesi için üretildiğinden dolayı, bilgisayar başında vakit geçiren insanların ilk tercihi haline gelmiştir.

Oyuncu Koltuğu Kullanımının Faydası Var Mıdır?

Tabi ki de kullanan kişiler için birçok faydası olan bir üründür. Bundan dolayı da ilk tercih edilen koltuk modeli olarak karşımıza çıkmaktadır. Oyuncu Koltuğu kullanımının sizlere ilk sağlayacağı fayda ise, uzun süreli kullanımlarda bile artık vücudunuzda ağrı hissetmezsiniz. Çünkü Oyuncu Koltukları uzman kişiler ile birlikte üretildiğinden dolayı ergonomik yapıda olmaktadır. Bundan dolayı da sağlıklı bir duruş ve oturuş pozisyonunu destekleyen yapıları vardır. Oyuncu Koltukları diğer koltuk modellerine göre sizlere daha fazla fonksiyonel özellik sağlaması ile de faydasını göstermektedir. Kol kısımları ayarlanabilir ve yumuşak yapıda, diğer koltuklara oranla daha fazla geriye yatabilme açısına sahip ve yükseklik ayarları kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Ayrıca Oyuncu Koltukları ve modelleri tamamıyla sizlerin ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda üretilen bir yapıya sahiptir. Gün içerisinde uzun süre kullanılan Oyuncu Koltukları sayesinde sağlığınız kötü bir şekilde etkilenmeden kullanımını yapabilirsiniz. Oyuncu Koltukları sağlamış olduğu bu faydalar ile de ofis gibi ortamlarda da yerini almaya başlamıştır. Ofis çalışanları sabahtan aksama kadar bilgisayar başında çalışmasından dolayı, en rahat edebilecekleri Oyuncu Koltuklarını tercih etmektedirler.

Oyuncu Koltukları temel olarak bilgisayarda oyun oynayan veya yayın yapan kişiler için geliştirilmiş olsa da rahatlığından dolayı farklı alanlarda da kullanımı yapılmaya başlanmış bir üründür. Bundan dolayı da farklı alanlarda artık bir ihtiyaç haline gelmiştir. Piyasada birbirinden farklı Oyuncu Koltuğu ve modeli bulunmaktadır. Bunlar arasından ise sizlere en rahat konforu ve özellikleri sunan bir modeli seçmelisiniz. Ofisel firması olarak üretimini kendimizin yaptığı XPrime Oyuncu Koltuklarımız bulunmaktadır. XPrime Oyuncu Koltuklarımızın ve modellerinin yaklaşık olarak %89’luk bir kısmı ergonomik yapıya sahiptir. Oyuncu Koltuklarımızın üretimlerinde önce Ar-Ge çalışmaları yaparak ve insan vücudunun iskelet sağlığına dikkat ederek üretmekteyiz. Bu sayede gün içerisinde Oyuncu Koltuklarını kullanırken vücudunuzun herhangi bir yerinde ağrı hissetmeden ve konforla kullanımını yaparsınız. Oyuncu Koltuklarında bulunan destek yastıkları sayesinde ise hem ağrılarınızın önüne geçilir hem de kemik ve kas problemlerinin önüne geçilir. XPrime Oyuncu Koltuklarımızın üretimlerini yaparken hem sizlerin hem de sevdiklerinizin vücut sağlığını ve isteklerini ön planda tutarak üretmekteyiz. Ki böylece gün içerisinde keyifli ve ağrısız bir şekilde işlerinizi yapabilirsiniz. Oyuncu Koltuklarımız iskelet ve kas sağlığınıza maksimum fayda sağlayacak şekilde üretilmektedir. Oyuncu Koltuklarımızın birbirinden farklı model ve çeşitleri bulunmaktadır. XPrime  Oyuncu Koltuklarımıza xprime.com.tr adresimiz üzerinden kolayca erişebilirsiniz.